6 Κορφές

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ - ΓΕΝΙΚΑ

Ο Α.Σ. Νάουσα Βέρμιο Trail και ο Δήμος Ηρωικής πόλεως Νάουσας συνδιοργανώνουν τον αγώνα ορεινού τρεξίματος 1ου Marathon «6 Κορφές» 44km το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου του 2023. Η Νάουσα βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού «Βέρμιο» και στο φημισμένο άλσος του Αγίου Νικολάου από όπου πηγάζει το ποτάμι «Αράπιτσα», που είναι και το σημείο εκκίνησης και τερματισμού της διαδρομής.

 • Τόπος Εκκίνησης: Άλσος Αγίου Νικολάου Νάουσας.
 • Τόπος Τερματισμού: Άλσος Αγίου Νικολάου Νάουσας.
 • Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023
 • Απόσταση – Υψομετρική διαφορά : 44 χλμ – 3000 υψ.
 • Ώρα Εκκίνησης αγώνα: 07:00 π.μ.
 • Κόστος εγγραφής: 40 € (Τυχόν προμήθεια τράπεζας επιβαρύνει τον ίδιο τον αθλητή)
 • Όριο συμμετεχόντων: 150 αθλητές
 • Φόρμα εγγραφής: Μέσα από την ιστοσελίδα https://naoussavermiotrail.gr/
 • Διαδρομή – ΧρονομέτρησηΗ χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά (chip).
 • Απονομές: Ώρα απονομών στις 16:30 μ.μ.
 • Εγγραφές : Οι εγγραφές ξεκινούν από την Τρίτη 04/07/2023 και θα πρέπει να
  γίνουν το αργότερο μέχρι την Τρίτη 05/09/2023 ή έως τη συμπλήρωση των 150 συμμετοχών
  .

Πληροφορίες-επικοινωνία
Facebook : Νάουσα Βέρμιο Trail
E-mail: naoussavermiotrail@gmail.com
Site: www.naoussavermiotrail.gr

1.α. Η διαδρομή του αγώνα σχεδιασμένη να ξεκινάει και να τελειώνει μέσα στο άλσος Αγίου Νικολάου αποτελείται κατά κύριο λόγο από συνδυασμό μονοπατιών ποικίλης βατότητας,αλπικού τοπίου και ορεινών χωματόδρομων. Η διαδρομή έχει μήκος 44 χιλιόμετρα και θετική υψομετρική διαφορά (ανάβαση) που φτάνει τα 3000 μέτρα. Το χρονικό όριο του αγώνα είναι δέκα (10) ώρες με ενδιάμεσα χρονικά όρια – κοψίματα από την ώρα εκκίνησης (07:00 π.μ.), 1ο στη θέση «Υπαπαντή» (9,6ο χλμ σε 2.20 ώρες), 2ο στη θέση «Αεροπόρος» (14ο χλμ σε 4.0 ώρες), 3ο στη θέση «3-5 Πηγάδια» (27ο χλμ σε 6.30 ώρες) και 4ο στη θέση «Προφήτης Ηλίας» (37o χλμ σε 8.40 ώρες).

1.β. ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 1ου «6 Κορφές» Marathon:

Η διαδρομή του αγώνα αποτελείται από :
ΜΟΝΟΠΑΤΙ : 27 χιλιόμετρα.
ΑΛΠΙΚΟ ΤΟΠΙΟ : 12 χιλιόμετρα.
ΟΡΕΙΝΟΙ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΙ : 3,5 χιλιόμετρα.
ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΟ : 1,5 χιλιόμετρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
2.Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη, θα πρέπει να
έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό και θα υπογράψουν τσεκάροντας την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση, που θα εμφανιστεί αμέσως μετά την καταχώρηση των στοιχείων στην φόρμα εγγραφής.

3.Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι εγγραφές ξεκινούν από την Τρίτη 04/07/2023 και θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Τρίτη 05/09/2023 ή έως τη συμπλήρωση των 150 συμμετοχών.Εγγραφές της τελευταίας στιγμής δεν θα γίνουν δεκτές

4.Ατομικές εγγραφές: Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας. Η πληρωμή πρέπει να γίνει εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών, μετά την εγγραφή. Σε διαφορετική περίπτωση οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αφαίρεσης του αθλητή από τη λίστα συμμετεχόντων.

5.Ομαδικές εγγραφές: Θεωρούνται αυτές από 6 άτομα και επάνω και θα πρέπει να γίνει ταυτόχρονη εγγραφή ή να σταλεί ένα αρχείο του Excel με τα στοιχεία των αθλητών στο naoussavermiotrail@gmail.com. Το κόστος των ομαδικών εγγραφών ανέρχεται σε 32€ ανά συμμετοχή.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

6.Εγγεγραμμένος – πληρωμένος αθλητής/ρια δικαιούται ακύρωση της συμμετοχής του με παράλληλη επιστροφή των χρημάτων του, εφόσον η ακύρωση ζητηθεί από την διοργάνωση μέχρι τις 30 Ιουλίου. Στο διάστημα 1 Αυγούστου – 10 Αυγούστου το ποσό επιστροφής ορίζεται στα 20 ευρώ και από τις 11 Αυγούστου κι έπειτα δεν θα επιστρέφεται κανένα ποσό.

7. Link Εγγραφών

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=6e330f55ebb383ee6120ca4dbd31708c&l=GR&g=0

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΟΧΕΣ

Το κόστος συμμετοχής είναι 40 ευρώ (σαράντα ευρώ) μέσω τραπεζικής κατάθεσης στον αριθμό λογαριασμού του Α.Σ. Ν.Β.Τ.
• Αριθμός Λογαριασμού: Alpha Bank GR7201408310831002002016177
• Κατά την πληρωμή πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και ο αγώνας.
Οποιαδήποτε πληρωμή γίνει από άλλη τράπεζα τα έξοδα επιβαρύνουν τον ίδιο τον αθλητή. Έγκυρη πληρωμή θεωρείται μόνο αυτή που θα εμφανιστεί ολόκληρο το ποσό των 40 ευρώ.

• Ονοματεπώνυμο δικαιούχου: ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑ ΒΕΡΜΙΟ

Οι παροχές που καλύπτει το τίμημα συμμετοχής των αθλητών είναι οι ακόλουθες :

• Προαγωνιστικό γεύμα ( Pasta Party )
• Τροφοδοσία στον αγώνα
• Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
• Ιατρική υποστήριξη και πρώτες βοήθειες
• Αναμνηστικό δώρο συμμετοχής ( Τ-shirt )
• Αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού ( για όσους τερματίσουν εμπρόθεσμα )
• Δωρεάν φωτογραφίες
• Μεταγωνιστικό γεύμα
• Καλύπτεται επίσης η μετακίνηση στον χώρο τερματισμού, όσων αθλητών εγκαταλείψουν ή αποκλειστούν με οχήματα της διοργάνωσης, από συγκεκριμένα σημεία ( Αεροπόρος , βάση Χ/Κ 3-5 Πηγάδια και Προφήτης Ηλίας ). Σε κάθε άλλη περίπτωση η διοργάνωση δεν επιβαρύνεται με την ευθύνη για οδική ή άλλη μεταφορά των αθλητών που εγκαταλείπουν τον αγώνα, ωστόσο θα καταβάλλει προσπάθειες να τους εξυπηρετήσει.
• Όσοι αθλητές (πληρωμένη συμμετοχή) δεν παρουσιαστούν την ημέρα του αγώνα για διαπίστευση θα λάβουν τα αναμνηστικά τους με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ( bib numbers )

8.Παραλαβή Αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Παρασκευή 15/09/2023 από την Γραμματεία της διοργάνωσης μεταξύ 19:00 μ.μ. και 21:00 μ.μ. στον χώρο διεξαγωγής του Pasta Party και το Σάββατο 16/09/2023 μεταξύ 06:00 π.μ. και 06:30 π.μ. από την Γραμματεία της διοργάνωσης στον χώρο εκκίνησης.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

9. Ηλικιακές Κατηγορίες & Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών, όλοι με έπαθλα και κύπελλα και οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Για τους άνδρες: 18 έως 29, 30 – 39, 40 – 49, 50 – 59 και 60 ετών και άνω.

Για τις γυναίκες: 18 έως 29, 30 – 39, 40 – 49, 50 ετών και άνω.

Οι νικητές της γενικής κατηγορίας δεν εξαιρούνται από τις ηλικιακές.
Για να θεωρείται έγκυρη μια κατηγορία, θα πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον έξι (6) συμμετοχές στους άνδρες και έξι (6) συμμετοχές στις γυναίκες.

10. ΝΙΚΗΤΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ : Τιμής ένεκεν, ο νικητής του αγώνα (ανεξαρτήτου φύλλου) και η νικήτρια γυναίκα συμμετέχουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση στην διοργάνωση της επόμενης χρονιάς.

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

1.
Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις, επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση, έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα.

2. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ: Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό.

3. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η σήμανση της διαδρομής που τοποθετείται από τη Διοργάνωση, είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα θα αφαιρεθεί μέρος αυτών όπως οι κορδέλες και θα παραμείνει η βασική σήμανση, για να οριοθετεί μόνιμα ένα αναγνωρισμένο μονοπάτι.

4. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ: Επιτρέπεται εξωτερική υλική βοήθεια (τροφή, ρουχισμός, μπατόν) προς τους αθλητές. Επιτρέπεται η συνοδεία των αθλητών από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα. Η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής επιτρέπεται.

5. ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ: Επιτρέπεται η χρήση μπατόν πεζοπορίας. Επίσης, επιτρέπεται η κατοχή και χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου ή ασυρμάτου (VHF). Αν κάποιος χαθεί στο δάσος το νούμερο 112 είναι αυτό που θα βοηθήσει στην ανεύρεση του. Γι αυτό είναι καλό να έχετε τα τηλέφωνά σας, μαζί σας.

6. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό, συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής, που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας, υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού. Η διοργάνωση θα τοποθετήσει 100μ μετά
τους σταθμούς τροφοδοσίας και άλλους κάδους ή σακούλες απορριμμάτων με κριτές, για να δώσει τη ευκαιρία στους δρομείς να τρέξουν και να μην σταματήσουν στους σταθμούς. Υποχρεωτικά όμως στους κάδους ή στις σακούλες αυτές, θα πετάξουν τα πλαστικά μπουκάλια ή τα σκουπίδια από πιθανή χρήση Jel ή οτιδήποτε άλλο σκουπίδι.

7. ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ: Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι, χωρίς να σχηματίζουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές, που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς.

8. ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα, σε συγκεκριμένα τμήματα του μονοπατιού, τα οποία δείχνουν ένα απαγορευμένο κόψιμο / διαδρομή.

9. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του.

10. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ : Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες ή άλλη αιτία), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

11. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Επίσης θα πρέπει να εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Την υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξεταστεί από γιατρό πρόσφατα, υπογράφουν ηλεκτρονικά όταν πραγματοποιούν την δήλωση τους. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό
προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνης σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

12. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ: Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

13. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: Η διοργάνωση διατηρεί τα αποκλειστικά πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης του αγώνα από συνεργάτες στους οποίους αναθέτει το έργο αυτό. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα αυτόν τον όρο, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από την όποια δημοσίευση του υλικού.

ΔΙΑΜΟΝΗ:
1. ΑΣΤΕΡΑΣ HOTEL τηλ: 2332052332 – 2332052336
2. ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ HOTEL τηλ: 2332020250
3. ΔΡΥΑΔΕΣ HOTEL τηλ: 2332020009
4. HOTEL DELAGIO τηλ: 2332022333
5. ΝΗΣΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ τηλ: 2332023915 – 2332025656
6. ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ τηλ: 2332044844
7. ΞΕΝΩΝΑΣ ΜΗΛΙΤΣΑ τηλ: 2332022122
8. ΜΥΛΟΣ ΑΡΚΟΧΩΡΙ τηλ: 6976257412
9. ΞΕΝΩΝΑΣ ΝΙΑΟΥΣΤΑ τηλ: 2332022374
10. ΞΕΝΩΝΑΣ ΝΟΣΤΟΣ τηλ: 6944302021

Γενικός Υπεύθυνος: Παρίζας Κωνσταντίνος τηλ.: 6979521257

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ :
Κουμπίτσα Αγγέλα τηλ 6978449028
Μπιλιούρης Γεώργιος τηλ: 6973945967
Μάντσου Ελένη τηλ: 6987147445
Φραγγόπουλος Γαβριήλ τηλ: 6946540219
Κοτζιάμπασης Ζαχαρίας τηλ: 6972888688
Πετρακίδης Στέλιος τηλ: 6987529292
Τζιώνας Δημήτριος τηλ: 6947100542

Scroll to Top